Vårservice av båten

Här är några steg du kan ta för att se till att din båt är redo för sjösättning och är säker på vattnet:

Inspektera båten

Gå igenom hela båten och se till att den inte har några skador eller problem som behöver åtgärdas. Titta på skrovet, propellern, ankarspel, navigationsljus och annan utrustning för att se till att allt fungerar som det ska.

Rengör båten

Tvätta båten noggrant med vatten och rengöringsmedel för att ta bort eventuell smuts och salt som kan ha samlats på den under vintern. Torka båten helt och se till att den är torr innan du fortsätter med andra åtgärder.

Kontrollera motorn

Kontrollera motorn och alla dess delar, inklusive oljenivå, bränslesystem, tändstift och filter. Om du inte har konserverat motorn under vintern, se till att byta olja och filter innan du sjösätter båten. Anlita gärna professionell serviceverkstad.

Testa batteriet

Kontrollera batteriets laddning och se till att det är fullt laddat innan du sjösätter båten.

Uppdatera säkerhetsutrustningen

Se över säkerhetsutrustningen som brandsläckare, flytvästar, livbojar och nödsignaler. Se till att allt är i gott skick och fungerar som det ska.

Planera sjösättning

Förbered sjösättning och se till att du har allt du behöver för att lyfta och sjösätta båten på ett säkert sätt.

Genom att genomföra vårservice av din båt kan du säkerställa att den är i gott skick och redo för säkerhet och njutning på vattnet. Det är viktigt att inte hoppa över några steg i vårservicen för att undvika problem och skador på båten eller utrustningen.