Generation VI – nästa generation båtliv

Med sin nytänkande design visar Ryds vägen till ett tryggt och miljösmart båtägande.

Som en av båtvärldens modernaste tillverkare har Ryds Båtar fullt fokus på kvalitet, säkerhet och miljöhänsyn. Kombinationen av traditionellt båtkunnande och en tillverkningsprocess i absolut framkant gör Ryds båtar hållfasta och energieffektiva. Den låga vikten innebär att båtarna går lätt i sjön vilket kräver mindre motoreffekt och bidrar därmed till mindre utsläpp och lägre driftskostnader.

Mannerfelt Design Team

”Med Generation VI ville vi skapa moderna båtar som hämtar kraft i Ryds grundvärden – miljöeffektivt, säkert och tidlöst.”

Ted Mannerfelt, Chief Designer

VI-teknik visar vägen till ett miljösmart båtliv

Ryds Båtar använder sig av en toppmodern tillverkningsteknik i sina glasfiberbåtar. VI-tekniken (vakuuminjicering) är en sluten process där två formar pressas ihop. Gelcoat (ett skyddande ytterlager) placeras på ytterformen medan glasfibermattan och de olika förstärkningarna monteras inne i formen. Därefter sugs innerformen ihop med hjälp av vakuumteknik. I den slutna processen tillförs polyester.

Det som utmärker VI-tekniken är att den ger 100 procent jämn kvalitet på båtarna som tillverkas. Genom VI-tekniken får alla båtar identisk struktur, tjocklek och vikt jämfört med om båtarna sprutas. De blir både lättare och mer hållfasta eftersom det alltid är exakt rätt glashalt i produkten. Den slutna processen innebär dessutom betydligt mindre utsläpp. Det gör metoden miljövänlig, både för personalen som arbetar i produktionen och för den yttre miljön, då avdunstande ämnen inte sprids.

Med VI-tekniken uppnår Ryds högsta kvalitet i produkterna, bättre arbetsmiljö och minskade utsläpp. Kombinationen av båtkunnande och den främsta tillverkningsmetoden för glasfiberbåtar har gjort Ryds båtar starka och lätta med en energieffektiv prestanda som bäddar för mindre motoreffekt. Det kallar vi för Generation VI.

Välkommen till nästa generation båtliv.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra upplevelsen.