Rengöring av båten

Här är några tips för rengöring av din båt.

Skölj av båten med färskvatten

Innan du börjar rengöra din båt, se till att skölja av den med färskvatten för att ta bort eventuellt salt och smuts. Om du tar upp båten så tvätta genast skrovets utsida medan alger och påväxt är våta, då de är lättare att få bort.

Använd ett lämpligt rengöringsmedel

Välj ett rengöringsmedel som är lämpligt för glasfiberbåtar. Använd inte starka kemikalier som kan skada båten. Du kan hitta speciella båtrengöringsmedel i båttillbehörsaffärer. Vid skrovets vattenlinjer kan det bildas mörkare områden i gelcoaten, ibland kan det underlätta att använda rengöringsmedel med  fosforsyra eller oxalsyra för att få bort missfärgningen.

Tvätta

Använd högtryckstvätt, mjuk borste eller svamp för att rengöra båten. Se till att inte använda en borste med grova hårda borst som kan skada båtens yta.

Skölj av båten igen

När du har rengjort båten, skölj den igen med färskvatten för att ta bort eventuella rengöringsmedel som kan ha lämnat rester.

Torka av båten

Torka av båten med en ren handduk eller trasa för att undvika vattenfläckar.

Applicera ett skyddande vax

Efter att du har rengjort båten, kan du överväga att applicera ett skyddande vax för att skydda ytan mot framtida skador och bevara dess glans och lyster.

Det är viktigt att rengöra din glasfiberbåt regelbundet för att hålla den i gott skick och skydda den från skador. Se till att rengöra båten efter varje användning och vid behov för att bevara dess utseende och funktion.