Hur tillverkar vi våra båtar?

Publicerad den 19-10-14

 


Utombordare

Vi på Ryds Båtar samarbetar idag med flera marknadsledande motorleverantörer så som Mercury, Yamaha, Suzuki och Honda. I produktionen på Ryds Båtar monterar vi en mängd olika delar från motorleverantörerna, allt från gasreglage, olika instrument för att mäta fart till drivmedelsförbrukning med mera. Monteringen anpassas efter vilken motorleverantör som vår återförsäljare har avtal med och även vilken motorstorlek som skall monteras på båten.

Ryds Båtar har i många år konstruerat och byggt båtar för så väl inombordare som utombordare. Samtliga av våra modeller i vårt modellprogram är byggda för utombordsmotorer men för att möta kundernas önskemål så är vår kommande Ryds 735 VI designad och konstruerad som två olika modeller, en med inombordsmotor och en för utombordsmotor.


Här kan du läsa mer om Ryds 735 VI!


Plastbåt

Vi på Ryds Båtar tillverkar vanliga och traditionella plastbåtar. Processen om hur man tillverkar en plastbåt kan se ut på olika sätt. Det mest vanliga är att man först lägger ett lager gelcoat i en båtform och sedan sprutar på polyester och glasfiber. Vi på Ryds Båtar använder oss av en annan metod till våra flesta båtmodeller, vakuuminjicering.

Vakuuminjicering gör att våra plastbåtar blir lättare, mer tåliga, högre kvalité och högre glashalt jämfört med när man sprutar en plastbåt. Vakuuminjiceringen gör även att vår personal har en betydligt bättre arbetsmiljö och vi minimerar utsläppen från fabriken.


Läs mer om Vakuuminjiceringen här!


 

Med vår VI-teknik vid produktion bidrar vi med lägre utsläpp som påverkar yttre miljö men även människorna som arbetar i vår tillverkning. Båtarna är hållfasta, starka och går lätt i sjön. Dem är utrustade med hög prestanda som kräver mindre motoreffekt och därmed mindre utsläpp och lägre försäkringspremier.

Vi erbjuder hög kvalité i allt vi gör och bjuder även på en stilren och Nordisk deisgn tillverkad i Ryd, Sverige.