Cormate och Ryds – två starka skandinaviska varumärken kombinerar sina styrkor för att skapa båtar som överträffar alla förväntningar

Det norska företaget Cormate, som firar 20-års jubileum i år, har fått flera internationella utmärkelser för sin banbrytande design och prestanda. Cormate-båtarna är konstruerade och utvecklade av moderbolaget Hydro Design AS som har nära 40 års erfarenhet av produktion av högkvalitativa båtar med enastående effektivitet, prestanda och sjöduglighet.

EGIL RANVIG, GRUNDARE OCH CHEFSDESIGNER PÅ CORMATE

”Vi köper inte bara ett varumärke; vi ärver ett arv. Det handlar om att fortsätta Ryds framgångsrika resa med ett fräscht och dynamiskt förhållningssätt.”

Ted Mannerfelt, Chief Designer

Ryds historia går ända tillbaka till 1946, där produktionen av fritidsbåtar startade 1968 med fokus på hög kvalitet, säkerhet och funktionalitet. Ryds har också en bakgrund som Nordens största tillverkare av båtar med närmare 4000 båtar/år.

Att Cormate har gått in som ägare till Ryds innebär att deras kompetens inom innovativ design, effektivitet och sjöduglighet kommer att förenas med Ryds rika historia och professionella produktionsmetodik. Ryds har en av de mest moderna och miljövänliga produktionsteknikerna, med den senaste tekniken för dubbelforminfusion.

Central i denna satsning är Egil Ranvig som är grundare, ägare och chefsdesigner på Cormate. Det är han som kommer att leda arbetet med utvecklingen av framtidens Ryds-båtar. Hans vision är att ingjuta en ny anda i Ryds och höja högstanivå inom segmentet.

 

– Vi köper inte bara ett varumärke; vi ärver ett arv. Det handlar om att fortsätta Ryds framgångsrika resa med ett fräscht och dynamiskt förhållningssätt. Vårt mål är att förena Cormates kompetens inom innovativ design, effektivitet och sjöduglighet, med Ryds rika historia och professionella produktionsmetodik, vilket skapar båtar som överträffar förväntningarna, säger Egil Ranvig.

 

– Att förvärva Ryds tillverkning säkerställer inte bara lokalt kunnande och värdefull produktionsexpertis utan förankrar också vårt engagemang för att bevara ett arv av hantverk i Ryd. Det innebär en blomstrande framtid för samhället och det välkända svenska båttillverkningslandskapet, säger Jon Aksel Brynildsen, VD för Cormate.

 

Med rötterna i nordiska vatten sätter Ryds segel mot globala horisonter. Samtidigt som vi tillsammans med Cormate expanderar över hela världen, värdesätter vi och kommer att hålla stort fokus på våra nordiska marknader som är grunden för vår maritima resa.

I samarbete med Cormate, återförsäljare och strategiska partners är Ryds redo att erövra nya horisonter och befästa sin redan starka position.