Att tänka på vid köp av motorbåt

Att köpa en båt är en stor investering och det är viktigt att noggrant fundera igenom alla aspekter av köpet.
Här är några saker att ta i beaktande när du ska köpa en motorbåt:

Tänk på vad du vill använda båten till

Ska det vara en båt för fiske, avkoppling eller nöje på vattnet? Detta kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av båt du behöver. Ryds tillverkar båtar av typerna som vi kallar walkaround, daycruiser, bowrider, styrpulpetbåt, fiskebåt och roddbåt. Du kan läsa och jämföra fakta om våra modeller i vår modellguide.

Tänk på storleken på båten

Fundera på båtens storlek och hur många personer som vanligtvis kommer att använda båten och välj en storlek som passar dina behov. Det är viktigt att båten är tillräckligt stor för att rymma alla passagerare och lasten. Läs gärna om de olika typerna av båtar som Ryds erbjuder i modellprogrammet.

Sätt en budget och håll dig till den

Det är viktigt att köpa en båt som du har råd med och som du kommer att kunna underhålla och använda på ett bra sätt. Vill du vill se detaljer och riktpriser på någon av Ryds båtar kan du använda konfiguratorn direkt på vår webbplats, under det vi kallar Bygg din båt.

Tänk på hur mycket underhåll båten kommer att kräva

Vissa båtar kräver mer underhåll än andra, så det är viktigt att fundera på hur mycket tid och pengar du kommer att behöva investera i underhåll. Du kan också läsa våra tips om båtägande.

Tänk på försäkringen

Det är viktigt att ha en försäkring som täcker skador och ansvar vid olyckor på vattnet. Ryds har en riktigt bra försäkring i samarbete med Svedea.

Provkör gärna

Kontakta någon av våra återförsäljare och se om de kan erbjuda dig en provkörning.

Genom att tänka igenom dessa faktorer och ta dig tid att välja rätt båt för dina behov, kan du känna dig trygg med ditt köp och njuta av ditt nya båtliv.