Träffa Peter, lastare på Ryds Båtar!

Publicerad den 22-03-07

Peter har arbetat på Ryds Båtar sedan nästan 40 år tillbaka och hans huvudsakliga uppgift är att lasta båtarna. Häng med i intervjun för att veta bland annat hur en typisk arbetsdag ser ut för honom och vad som fångade Peters intresse i att arbeta på Ryds!

 

Hej Peter, vill du berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Peter och är 62 år. Jag bor i Ryd tillsammans med min fru och har två barn men som då flyttat hemifrån. Jag började arbeta på Ryds Båtar 1983, så jag har varit här i snart 40 år. Innan jag började på Ryds Båtar arbetade jag en kort tid med att bygga takfläktar, strax därefter gjorde jag lumpen och sen hamnade jag här.
 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig och vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar?

Min huvudsakliga uppgift är att köra lastaren, alltså lasta och lossa alla båtar. Jag skickar också båtar inom Sverige och beställer bilar till båtarna. Tidigare plastade jag också båtarna men har nu en kollega som städar och plastar båtarna. Jag kör in grejer till produktionen och hjälper lagerpersonalen. Kort och gott gör jag lite allt möjligt. Det är svårt att säga hur en arbetsdag ser ut eftersom alla dagar är så olika beroende på vad som behövs göras. 

Vad var det som fångade ditt intresse i att arbeta på Ryds Båtar?

När jag började här var jag ganska ung och då jobbade min svärfar här och på så vis fick jag jobb här. Sen har jag varit kvar här och trivs!
 

Vad är positivt med Ryds Båtar som arbetsplats?

Arbetskamraterna och att alla arbetar som ett team. Jag tycker det är väldigt roligt att köra maskiner så det är positivt att jag får göra det jag tycker om på min arbetsplats.

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Jag har ju hus så det är alltid något att fixa med där, vilket är kul! Det är kul att bygga och renovera. Sonen har också köpt hus så där är vi ofta och hjälper till. Intresset för gamla veteranbilar är också stort och förr höll vi på med att köra off road, då körde vi lite jeep i skogen. Men inte längre.

 

Tre ord som beskriver dig bäst?

Plikttrogen, hjälpsam och snäll. 


Tack så mycket Peter!