Träffa Uffe, vår medarbetare i pulpetmonteringen på Ryds!

Publicerad den 22-01-24

Träffa Uffe som arbetar i pulpetmonteringen på Ryds Båtar! Uffe är en veteran hos oss på Ryds och han har jobbat här sedan 2002. I intervjun får vi veta hur en arbetsdag ser ut för honom och hur hans resa sett ut genom åren som medarbetare på Ryds!

 

Hej Uffe, vill du berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Ulf men kallas för Uffe, är 54 år och bor i ett hus i Ryd tillsammans med min fru. Jag har två barn som båda har flyttat hemifrån. Jag har till och från jobbat på Ryds Båtar sedan 2002. När jag började på Ryds Båtar arbetade jag med att koppla elen på 23WA och 23DC. Det höll jag på med i ungefär 10-12 år. Sedan började jag arbeta med pulpetmontering. 

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig och vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar?

Min huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar är att färdigställa pulpeter från början till slut. En vanlig arbetsdag är för mig att jag går och kollar vad det är för pulpet som ska göras om jag inte har en pågående sen dagen innan. Det är viktigt att man tar rätt order och gör rätt pulpet så att montörerna får rätt pulpet och så att det flyter på där.

 

Vad var det som fångade ditt intresse i att arbeta på Ryds Båtar?

Jag hade precis slutat på mitt gamla jobb och blivit av med nattskiftet och eftersom vi hade småbarn på den här tiden behövde jag ett dagtidsjobb. Jag började då här och jag trivs bra här. Jag tycker det är kul att koppla el och vi gör nya från början eftersom jag arbetade som mekaniker innan och där var de mesta vi lagade gammalt eller trasigt. 

 

Vad är positivt med Ryds Båtar som arbetsplats och arbetsgivare?

Arbetstiderna passar mig utmärkt och arbetskompisarna är jädrigt bra!

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

På fritiden umgås jag med frun. Just nu under vinterhalvåret jagar jag vildsvin med min hund. Jag och min fru har tre hundar totalt. Vi har två jakthunder (GP och PG) och en schäfer. Jag tycker också om att träna och snickra på fritiden. 

 

Några ord som beskriver dig bäst?

Arbetsmyra, plikttrogen och social. 

 

Tack så mycket, Uffe!