Träffa Peter, teamleader på Ryds vacuuminjicering!

Publicerad den 21-12-20

Träffa Peter som arbetar som försteman (teamleader) på Ryds Båtars vacuuminjicering. I intervjun får vi bland annat veta hur hans arbetsdagar ser ut och vad han tycker är det bästa med att arbeta på Ryds. Häng med!

 

Hej Peter, vill du berätta lite kort om dig själv?

Mitt namn är Peter Lindström, jag är 35 år gammal och är bosatt i Ryd. Jag har jobbat på
Ryds i ungefär 4 år. Förut hade jag eget företag i 10 år där jag jobbade som skogshuggare.

 

Vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds båtar?

Jag är försteman (teamleader) på vacuuminjiceringen som är en process där vi tillverkar
skrov, däck, luckor och pulpetrar till en komplett båt. Min uppgift är att få produktionen att flyta på så bra som möjligt, beroende på vilken personalstyrka jag har för just den dagen. En arbetsdag för mig börjar oftast med en kopp kaffe tillsammans med Evert. Sen kör jag ett kort möte med produktionschefen för att kolla av hur mycket personal jag har tillgänglig för dagen och vad som skall produceras för dagen. Därefter tar jag ett beslut om vilka båtmodeller som ska köras för dagen. Sen är det bara att sätta igång och börja jobba!

 

Vad var det som fångade ditt intresse i att arbeta på Ryds båtar?

I första hand var det att få lite arbetskamrater då jag förut oftast jobbade ensam i mitt företag. Sen hade/har jag kompisar som har jobbat på Ryds i många år. Gångavståndet till jobbet är också ett extra plus. 

 

Vad är positivt med Ryds Båtar som arbetsplats och arbetsgivare?

Jag gillar att det verkligen satsas på nya båtmodeller och framtiden ser väldigt ljus ut. Speciellt med den nya 650 modellen som snart lanseras. Sen gillar jag att det är mycket frihet under ansvar. I år har det varit extremt mycket att göra men alla har verkligen gjort sitt yttersta och ställt upp för varandra. 

 

Vad gör en Ryds båt unik, enligt dig? 

Det är nog vacuuminjiceringen. Du får alltid samma resultat och fina släta ytor. 

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Under höst och vinter så går den mesta tiden till jakt. Jag älskar att vara ute i naturen, speciellt nu när man är inne i en industribyggnad på dagarna. Sen har jag en 1-årig jakthund som jag nu försöker träna upp så att han kan hjälpa mig jaga lite älg till vintern. 

Under vår/sommar halvåret så brukar jag försöka komma iväg på lite kortare resor tillsammans med kompisar och sen spelar jag även lite fotboll och golf när tid finns. 

 

Nämn tre ord som beskriver dig bäst?

Arbetsam, Lättsam och Plikttrogen.

 

Tack så mycket, Peter!