Träffa Pelle, en veteran hos oss på Ryds Båtar!

Publicerad den 21-11-08

Träffa Pelle, en av våra trogna medarbetare i produktionen på Ryds. Häng med och läs om hans historia på Ryds, hur en vanlig arbetsdag i formvården ser ut och mer om Pelle själv! 


Hej Pelle, vill du berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Jörgen men de flesta känner mig som Pelle, jag fyller 62 år i år och bor i Urshult tillsammans med min fru. Jag har tre barn samt barnbarn och två katter. Jag har varit här på Ryds Båtar sedan 34 år tillbaka och har hunnit vara på de flesta avdelningarna under den tiden, varav cirka 5 år nu här på formvården. 

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig och vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar?

Den huvudsakliga uppgiften på formvården är att laga och trimma in formarna samt tvätta och behandla formarna. Vid ett arbete på en gammal form kikar vi på om formen behöver spacklas, slipas eller poleras. Behövs detta, slipar vi innan och efter vi spacklat och efter detta poleras formen. Efter detta tvättar vi formen två gånger, sedan lägger vi sealer två gånger och tillslut lägger vi släppmedel två gånger. En sealer är en typ av formförseglare som används som grundning innan vi lägger släppmedel.

Om det är en ny form vi arbetar med, börjar vi direkt med att tvätta formen två gånger och sedan lägger vi sealer två gånger. Efter vi lagt sealer lägger vi släppmedel två gånger. Mellan alla lager får formen också härda både på gamla och nya formar. När alla steg är klara är det dags för formen att fortsätta över till gelcoateringen.


Vad var de som fångade ditt intresse i att arbeta på Ryds Båtar?

Jag har ett stort intresse för sportfiske och har haft båt sedan 70-talet, så de var en självklarhet för mig att arbeta med båtar. 

 

Vad är positivt med Ryds Båtar som arbetsplats och arbetsgivare?

När produktionen är i full gång och det finns mycket att göra, tycker jag att vi på Ryds Båtar har ett bra samarbete bland kollegor och avdelningar. Jag tycker de är roligt att arbeta och ha saker att göra så det inte blir långtråkigt på jobbet.

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Dels har jag som jag nämnde innan ett stort intresse för sportfiske, men har också ett stort intresse för friluftslivet. Jag tycker bland annat mycket om att vara ute i skogen och plocka svamp, speciellt kantareller. Jag brukar göra en svampsoppa på trattkantareller som är populär inom familjen. 

 

Några ord som beskriver sig bäst?

Ordning och reda, noggrann och gör alltid mitt bästa.

 

Tack så mycket Pelle!