Träffa Micke, vår medarbetare i slipkammaren på Ryds Båtar!

Publicerad den 22-01-10

Träffa Micke som arbetar i slipkammaren på Ryds Båtar. Micke har själv ett stort båtintresse sedan länge då han är uppväxt med båtar och sjömän i familjen. I intervjun får vi lära känna Micke bättre och veta hur en arbetsdag i slipkammaren ser ut för honom!

 

Hej Micke! Vill du berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Micke och bor tillsammans med min fru och våra fem barn i en liten by som ligger ungefär 3 mil ifrån Ryd. Tidigare har jag arbetat med lite allt möjligt. Jag har arbetat som bilmekaniker och varit i däckbranschen i 10 år. Jag har även arbetat inom byggbrasnchen och då specifikt arbetat med betong. Nu har jag varit på Ryds Båtar i ungefär 7,5 månad. 

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig och vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar?

Min huvudsakliga uppgift är att jag arbetar i slipkammaren, med andra ord så är jag håltagare och slipare. Det innebär att jag förbereder båtarna inför monteringen genom att borra hål för diverse komponenter och renskär så att det underlättar för monteringen. En vanlig arbetsdag börjar med att jag tar in ett skrov, vilket är båtens underdel. Jag slipar, skär och hålar skrovet för de olika komponenterna. Sen kommer däcket som är båtens överdel och där gör jag samma procedur. 

 

Vad var det som fångde ditt intresse i att arbeta på Ryds Båtar?

Dels för att jag är väldigt båtinresserad då jag är uppväxt med båtar. Min pappa, farfar och farbröder har varit sjömän så det har alltid funnits båtar omkring mig. Sedan var jag också intresserad av hur processen av båttillverkningen såg ut. 

 

Vad är positivt med Ryds Båtar som arbetsgivare och arbetsplats?

Det positiva med Ryds Båtar är att alla här är trevliga att arbeta med. Folk är glada och positiva och vi är ett bra team där alla hjälps åt. 

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Jag umgås med min familj och försöker komma ut med båten så mycket jag kan. Jag har just nu två båtar. Jag är också mycket i garaget och skruvar med bilar. Jag och min fru har även en liten kennel där vi föder upp finsk lapphund i mindre skala. 

 

Några ord som beskriver dig bäst?

Positiv, glad och skämtsam.

 

Tack så mycket, Micke!