Träffa Jelena, teamleader på F-line monteringen på Ryds Båtar!

Publicerad den 22-02-07

Jelena arbetar på F-line monteringen på Ryds Båtar och hon har en stor erfarenhet som montör och processoperatör. Häng med i intervjun där hon berättar mer om sitt dagliga arbete på Ryds och vad som fångade hennes intresse med just båtbranschen. 

 

Hej Jelena, vill du berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Jelena, är 30 år gammal och bor i Olofström tillsammans med min familj. Jag kommer från Serbien från början men har bott i Sverige i 5 år. Jag började arbeta på Ryds Båtar genom Manpower. Efter några månader blev jag anställd på Ryds Båtar och har nu arbetat som Ryds-anställd i ett år. 

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig och vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar?

Jag är teamleader på F-line där vi monterar och gör klart våra styrpulpetbåtar. Monteringen består av två delar. En förmontering och en slutmontering. Förmonteringen monterar allt som behövs monteras innan båtens skrov och däck sätts ihop samt monterar fast pulpeten. Slutmonteringen gör allt ifrån att koppla el, sätter dekaler och monterer det sojm inte kan monteras på förmonteringen. Jag är huvudsakligen på slutmonteringen och kopplar el, slangar och kollar så att allting fungerar som det ska. Tidigare städade vi också båtarna på slutmonteringen men det finns nu en annan avdelning som arbetar med detta. 

 

Vad var det som fångade ditt intresse i att arbeta på Ryds Båtar?

Jag sökte till Ryds Båtar eftersom ja arbetat som montör och processoperatör tidigare och trivs bra med det som yrke. Jag har arbetat som montör inom flera olika branscher men båtbranschen är något jag inte gjort innan så jag ville pröva på det också. Jag såg att Ryds Båtar sökte folk så jag ansökte och trivs jättebra här!

 

Vad är positivt med Ryds Båtar som arbetsplats?

Alla här är jättetrevliga. Jag blev överreaskad när jag började här då verkligen alla är jättesnälla och alla på fabriken är som en stor familj. Kollegorna på produktionen, tjänstemännen och cheferna är kanonbra!

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Det är inte mycket tid när man har en femåring hemma haha, men vi tycker om att vara ute mycket. Vi fixar mycket i trädgården, klipper häckar, planterar blommor och är ute och leker. Jag tycker också väldigt mycket om att promenera. 


Tre ord som beskriver dig bäst?

Hjälpsam, driven och snäll. Tack så mycket Jelena!