Träffa Henrik, produktionschef på Ryds Båtar!

Publicerad den 22-03-21

Idag får vi träffa Henrik som arbetar som produktionschef på Ryds Båtar. Hans huvudsakliga uppgift är att få produktionen att flyta och att få den så effektiv som möjligt. Läs mer nedan för att lära känna Henrik bättre!

 

Hej Henrik, vill du berätta lite kort om dig själv?

Mitt namn är Henrik, jag är 49 år gammal och bor i Tingsryd tillsammans med min sambo. Vi bor numera själva, då mina tre bonusbarn har flyttat hemifrån. Jag började min tjänst som produktionschef här på Ryds Båtar för 7 veckor sedan. 

 

Vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar?

Min huvudsakliga uppgift är att få produktionen att flyta och få den så effektiv som möjligt. Vi jobbar mycket med effektivisering så att vi får ett stabilt kassaflöde. Vi jobbar även mycket med förbättring och arbetsmiljö Dagarna börjar med att jag stämmer av med processledaren och teamleaderna hur läget ser ut och vilken personal som är på plats. Därefter är det väldigt variender arbetsuppgifter, då det finns mycket att ta tag i. 

Arbetsdagarna är fullspäckade, vilket jag tycker är väldigt kul och motiverande. Personalen här är kunniga, duktiga och ställer upp. 

 

Vad var det som fångade ditt intresse i att arbeta på Ryds Båtar?

Jag såg att det fanns mycket att göra och förändra här. Jag blev även inspirerad utav företagsledningen när de berättade om affärsplanen framåt. Jag fick även närmare till jobbet, vilket är skönt! 

 

Vad är positivt med Ryds Båtar som arbetsplats och arbetsgivare?

Att personalen ställer upp och ger av sig själv. Det finns en vilja att det ska gå bra för företaget. 

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Jag tycker om att spela tennis och paddel, och tittar på TAIF. Att gå ut och äta med nära och kära är också något jag uppskattar. Sen finns det alltid något att göra och fixa i huset. 

 

Tre ord som beskriver dig bäst?

Lojal, envis och noggrann. 

 

Tack så mycket, Henrik!