Träffa Ali, mattskärare hos oss på Ryds båtar!

Publicerad den 21-12-06

Träffa Ali som arbetar som mattskärare på Ryds Båtar. Nedan berättar han hur processen ser ut för skapandet av mattor till våra båtar och hur en helt vanlig arbetsdag ser ut för honom!

 

Hej Ali, vill du berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Ali, är 36 år gammal och bor i Ryd. Jag har fru och 3 barn. Två pojkar och en flicka samt en till flicka påväg. Jag började på Ryds båtar genom en praktik. Efter min praktikperiod blev jag erbjuden jobb och nu har jag varit här i nästan 4 månader.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig och vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar?

Min huvudsakliga uppgift är mattskärning. På mattskärningen använder vi en CNC-maskin som skär ut mattor som sedan ska ligga i båtarna. 

När jag ska göra en ny sats mattor så börjar vi med att välja i datorn vilken matta som ska skäras och till vilken båtmodell mattan ska anpassas till. Sedan lägger jag mattan på maskinen, startar den och då gör maskinen mönstret för just den båtmodellen. När mattan är färdigskuren går vi upp och lämnar den på lagret så att monteringsteamet i sin tur kan montera den i båten.

 

Vad var det som fångade ditt intresse med att arbeta på Ryds Båtar?

Jag gillar industriarbete och är supernöjd på Ryds Båtar. Jag gillar att skapa mig nya arbetslivserfarenheter. Här på Ryds Båtar arbetar vi mycket tillsammans och jag tycker om att arbeta i grupp. Jag tycker också att arbetskollegorna och cheferna är väldigt hjälpsamma och trevliga. Vi arbetar bra ihop.

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Jag umgås mycket med familjen och reser ofta till min bror för att hälsa på. Jag tycker även om att fiska och vill i framtiden skaffa mig en båt.

Jag tycker om att laga mat, speciellt arabisk mat. 

 

Några ord som beskriver dig bäst?

Hjälpsam, ambitiös och tycker om att lära mig nya saker. 

 

Tack så mycket Ali!