Möt Luka Weeks, Ryds Båtars produktionsledare!

Publicerad den 21-04-29

Idag ska vi få träffa Luka Weeks, produktionsledare för Ryds 735VI. Han kommer bland annat att berätta om sin historia på Ryds Båtar, hur en vanlig arbetsdag ser ut för honom samt om Ryds 735VI. Häng med!Hej Luka, vill du berätta lite kort om dig själv?

Mitt namn är Luka Weeks och jag är 30 år gammal. När jag gick ut gymnasiet åkte jag ut och seglade över Atlanten några gånger och även i Karibien. Har med andra ord ett stort båtintresse. Jag är nyinflyttad till området och fick jobbet på Ryds Båtar som jag tycker är jätteroligt!


Vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar?

Jag är produktionsledare och jag sitter mycket med de nya projekten för 735VI samt vårt nya projekt och hjälper till inom 3D Cad/Cam, gör CNC-filer, att ta ut mått och detaljer som behövs till båtarna. Dessutom designar jag formar och innerformar med våra leverantörer. Utöver det ser jag över den dagliga produktionen här på Ryds Båtar och ser till att vi får ut så många båtar som möjligt. Jag löser problem och hjälper till så gott jag kan. Den här veckan har jag exempelvis hoppat in på klippbordet, då vi hade en frånvarande, just för att hålla igång produktionen så mycket som möjligt. Blir därmed mycket hands-on-arbete utöver att sitta vid datorn.


Hur skulle du beskriva projektet med Ryds 735VI i sin helhet?

Jag skulle säga att det går jättebra. På det stora hela är det Martin Tallkvist som tar hand om allt och vi har ju polerat ut de flesta problemen. Nu är det finjusteringar som är kvar.  

 

Vad gör en Ryds båt unik, enligt dig?

Det är vakuuminjicering-processen, både utvändigt och invändigt, där vi får exakta tjocklekar och varenda båt vi bygger är likadan. Det är inte någon skillnad i lamineringar eller något annat. Det är kvalitén hos Ryds Båtar som är unik för mig.  

 

Hur skulle du beskriva Ryds 735VI?

Ryds 735VI är en väldigt modern och snygg båt som verkligen går jättefint i vattnet och som samtidigt har mycket komfort ombord. 

 

Vad var det som fångade ditt intresse i att arbeta på Ryds Båtar?

Det som verkligen intresserar mig är att kunna se helheten i båtbyggarprocessen. Dessutom är vakuuminjicering, som vi använder här, en väldigt unik process. Det är någonting som är jättespännande för mig att lära mig mer om. 

 

Hur skulle du beskriva Ryds Båtar som arbetsplats och arbetsgivare?

Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba på Ryds Båtar. Alla mina medarbetare är både jättetrevliga och erfarna båtbyggare. Ingen dag är den andra lik. Det händer mycket nytt och spännande hela tiden. 

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

När jag inte jobbar är jag är helst utomhus. Vi har en gård hemma med djur som jag tillbringar mycket tid med. Sen tycker jag även om att vara på sjön och fiska eller ute i naturen och gå med hunden. Så mycket jag bara kan är jag friluftsmänniska. Utöver det har jag ständiga byggprojekt eftersom att jag håller på att renovera gården.


Tre ord som beskriver dig bäst?

Driven, arbetsam och social!


Tack så mycket Luka!