Kristin Kaspersen berättar om sommardrömmen om att ha båt!

Publicerad den 19-09-12


Kristin Kaspersen, om Ryds Båtar

Hej Kristin, för de som inte vet vem du är, skulle du kunna berätta lite om dig själv?

Kristin heter jag och har jobbat som programledare i snart 27 år, det har varit min huvudsyssla de senaste åren och är även det som jag har hållit på med längst. Jag gör även allt ifrån att skriva böcker, föreläsa, är tvåbarnsmamma till två killar som i för sig är ganska stora nu och vann även “Lets Dance” det här året. Jag skulle nog säga att jag alltid har varit en driven person, kanske lite för mycket ibland. Tycker även att det är väldigt roligt att göra inspirerande saker!

 

Vad är det som motiverar dig under din vardag och vad anser du vara det som har drivit dig allra mest under din karriär?

Jag tror att det är de kickar jag får att se människor glada. Någonstans har jag jobbat mycket med underhållning, att se människor som ler, att berätta historier och möjligheten att möta människor samt upptäcka nya platser. Jag tar upp det i min senaste bok, Tacksamhet, som jag har skrivit. Hur man kan välja tankar för att må lite bättre, exempel på det är träning och hälsa som är viktigt för mig. För att orka med träningen under perioder som jag egentligen inte orkar så handlar det om hur jag kan jobba mentalt. Vilka tankar ska jag välja när jag sätter mig i soffan och är så trött? Ska jag ut och springa eller ta en promenad och sätta mig i soffan sen? Vad mår jag bäst av? Då vet man oftast svaret på det och det är just det som motiverar mig allra mest!

 

Om du fick gissa, varför tror du att folk gillar att följa dig?

Jättesvår fråga, men jag brukar inte lägga ord i munnen på andra. Förhoppningsvis handlar det om att mina bilder och det jag skriver ger mening till en annan människa på något sätt. Det är många som skriver “vi inspireras av dig” och det är så häftigt. Jag inspireras också av andra, att få bli inspirerad själv tycker jag är härligt.

 

Hur skulle du beskriva dig med tre ord?

Positiv, envis och glad!

 

Vi har ju följt dig i sociala medier och sett att du varit på många utflykter. Du fick bland annat uppleva båtlivet med en utav våra båtar, Ryds 628 DC, hur var det?

Båten som jag har kört tyckte jag väldigt mycket om just för att det är en väldigt social båt. Det var jätteviktigt för mig att jag kan sitta där och käka middag tillsammans med familj och vänner. Och att vi kunde åka ut med båten en kväll och sova över en natt. Båten är lagom stor och det har gjort att jag kunnat använda den väldigt mycket. Att bara ta sig ut ett par timmar på en eftermiddag efter en stressig dag på stan och bara komma ut på vattnet, det har gett mig en frihetskänsla som jag tyckt har varit fantastisk. Jag behövde inte alltid åka ut med båten, det räckte ibland att lägga sig för ankare i kanalen och bada. Känslan att kunna gå ifrån land utan att någon kan störa är underbar. Eller hamnsegla. Bara det är magiskt en solig eftermiddag.

Sen har det även varit väldigt roligt att få köra båten! Jag har kunnat välja själv när jag velat åka ut. Det finns ett lugn i farten - Att det går väldigt fort men där jag är, är det ett lugn. 

 

Kristin Kaspersen bryggseglar med båt från Ryds Båtar.

 

Om du själv fick välja annan båtmodell ur vårt sortiment, vilken hade det varit? 

Tror inte att det hade varit en annan modell för att jag gillade den här. Den här är så bra för att när du har kapellet på så kan du stå upp, det blir som ett extra rum. Det tyckte jag var suveränt, att den har just den funktionen. Superbra förvaring. Den här båten jag hade var perfekt för det sociala, men jag hade kunnat tänka mig snäppet större, just för att kunna vara ute ett par dar.

 

Skulle du rekommendera en Ryds båtar till den som är på jakt efter ny båt?

Absolut! När jag har tittat efter båt har jag alltid letat efter något som är socialt som man kan ha för att käka middag, sova över eller bara ligga och sola och lyssna på sommarprat. Den har med andra ord varit optimal. Det har varit en fantastisk båt som passat mig väldigt bra och som jag rekommenderar starkt!

 

Kristin Kaspersen är ute på havet med vår Ryds Båt

 

Någonting du skulle vilja tillägga?

Till dig som ny båtägare: Innan du väljer din båt tycker jag att det varit bra testa olika typer av båtmodeller innan du lägger en massa pengar på en som du senare kanske hade önskat varit annorlunda. Nu i efterhand vet jag till exempel att jag hade velat ha en liknande båt fast lite större. 

Båtlivet ger en känsla som är så rofylld. Jag kan tycka att det är bra under sommaren att jag vet att jag har en båt i närheten som kan ta mig ut på vattnet. Det är så otroligt värdefullt. Jag har först nu förstått varför jag längtat så mycket efter att ha båt och jag tackar er, Ryds Båtar, för att ni uppfyllde min dröm det här året!

 

Tack själv Kristin, det var mycket trevligt att få följa dig under sommaren, vem vet kanske får du prova en annan nästa år!

 

 

 

 

 


Se alla våra båtmodeller här: