Träffa Jörgen Pålsson, vår produktionschef!

Publicerad den 19-10-16

Jörgen Paulsson, produktionschef på Ryds Båtar

Det här är Jörgen Pålsson, han är 51 år, pappa till fyra barn och uppvuxen i Ryd. Han är en väldigt positiv och trevlig kille med en arbetsroll som produktionschef på Ryds Båtar, i Ryd. Idag ska vi få lära känna honom lite närmare och höra vad han har att säga om sin historia här på Ryds Båtar!  


Hur länge har du jobbat på Ryds Båtar & vad är din huvudsakliga roll där?

Jag har jobbat på Ryds Båtar sedan år 1988. Jag blev produktionschef år 2000 och det har jag varit sedan dess. Min huvudsakliga roll är att se leda och fördela arbetet varje dag, planera produktionen och nå upp till de mål som vi ska, rekrytera medarbetare, godkänna ledighet med mera. 

Jag hoppar gärna in i produktionen och hjälper till när det finns behov. Jag är stöpt från början i den här fabriken. Jag har jobbat ute i produktionen så jag kan ju det utantill men sedan Patrik kom så har han strukturerat upp företaget på ett väldigt ordningsamt sätt. När vi var egna då fick jag göra lite allt möjligt, produktionsledare, inköpare med mera. Det kunde bli för mycket ibland vilket kunde leda till att kvalitén hamnar mellan stolarna. Idag har vi en inköpare vilket har underlättat för mig då jag numera enbart kan fokusera på produktionen. 

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag stiger jag tidigt upp på morgonen och börjar dagen med en kopp kaffe. Därefter kör jag ner till Ryds Båtar, går runt inne i fabriken och tänder samt startar upp olika grejer för att se till att allt funkar. Sen brukar jag i stort sett möta personalen vid matsalen vid klockan 07:00 där omfördelningen av medarbetarna startar igång. Efter att jag gjort detta går jag in och läser mina mail samt går igenom mitt schema inför dagen. 

När jag har gjort det cirkulerar jag runt i de olika avdelningarna, från produktionen till inköp för att se till att det inte är något som saknas och att allt är under kontroll. Samtidigt försöker jag vara en kompis till medarbetarna, jag vill se till att alla mår bra och skulle det något som inte stämmer ska dem kunna komma till mig och ta upp det. 

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

När jag inte jobbar lägger mycket tid på mina barn, jag älskar mina barn och vill inget hellre än att umgås med dem på min fritid. Sen har jag ett stort intresse för att snickra, pyssla och renovera hemma. Jag gillar att hålla på med sport och framförallt att resa. Helst till Thailand under vinterhalvåret.

 

Vad är positivt med Ryds Båtar som arbetsplats och arbetsgivare?

Jag tror ju på framtiden med Ryds Båtar. I och med att vi fått våra nya VD Patrik som är väldigt duktig på många olika sätt och är dessutom en väldigt positiv människa. Jag ser på de flesta att de nu blivit mer gladare än vad de varit förr. Vi har varit inne i en tuff tid och vi är fast beslutna att vi ska vända det här. Det är en resa vi har påbörjat som kommer vara mycket roligt att följa. Vi alla gör och kommer fortsätta att göra vårt yttersta för att vända det här, och då har jag ändå det här i mig att jag brinner för Ryd och att Ryd ska fortsätta leva och bevaras.

Jag vill påstå att vi har ett nytt tänk!
 

Vad gör en Rydsbåt unik, enligt dig? 

Vår tillverkningsmetod där vår vacumingencering (VI-teknik) som står i fokus. Det är betydligt mycket bättre båtar än sprutade båtar. Det är jämnare tjocklek, det är kvalité, rätt glashalt i den med mera. Det är en teknik som Ryds satsar på och vi har ju bara helingencerat här ute nu så att det ser jag väldigt positivt på. Sen är ju våra båtar väldigt fina, och den nya stripen på båtarna inför båtsäsongen 2020 är riktigt stilren och modernare. Jag ser fram emot lanseringen av dem! 
 


Läs mer om vår VI-teknik här!


 

Vilka utmaningar för Ryds Båtar ser du i framtiden?

Båtbranschen har ju gått ner och vi vet idag inte hur lågkonjunkturen ser ut i framtiden men vi står fast vid att vi ska bekämpa dessa hinder. Jag tror starkt på att vi är på rätt väg. 

 

Tre ord som beskriver dig som person?

Lojal, snäll och målinriktad. 

 

Tack Jörgen för den här medarbetarintervjun!