Johan Svensson, vårt senaste tillskott på Ryds Båtar

Publicerad den 20-09-11

Idag får vi träffa Ryds Båtars senaste tillskott, Johan Svensson, en kille med driv, ambitioner och fritidsglädje. Sedan han tog studenten har han varit verksam i arbetslivet som vaktmästare och gästansvarig på ett hotell i Österrike, senare som vårdbiträde i Sverige inom hemtjänsten och skidlärare på vintrarna. Från att ha varit anställd på ett hotell, inom hemtjänsten och varit skidlärare sökte han jobb på Willys och blev senare anställd som butikschef. Inte nog med att ha erfarenhet av redan många arbeten börjar Johan, år 2017, att jobba som lärarvikarie på en skola, efter ett år blev han ansvarig för en årskull som lärare. Idag jobbar han här på Ryds Båtar som inköpare där arbetsuppgifterna varierar. Häng med i intervjun och lär känna Johan med oss!


Vad är din huvudsakliga uppgift på Ryds Båtar?

Jag är anställd som Inköpare där mina uppgifter varierar från dag till dag. Främst sitter jag med leverantörer och bestämmer vart vi ska göra våra inköp ifrån. Syftet är att vi ska lyckas samla ihop så mycket som möjligt, att vi får våra produkter och kläder från få men bra leverantörer än flera utspridda. Under detta arbetet jämför jag priser och kvalité genom att hitta rätt kanaler där målet är att det ska bli lönsamt. Dessutom är lagret en viktig uppgift som jag ansvarar för tillsammans med Camilla, som har enorm kompetens inom detta område, här är syftet att lyfta webshoppen till en högre nivå och se till att vi har tillbehör där att sälja. Min roll är att se till att det finns varor hemma till tillverkningen samt att hitta de bästa inköpen för att skapa lönsamhet. 

 

Vad var det som fångade ditt intresse i att arbeta på Ryds Båtar?

Under en lång period av mitt liv har jag känt Thomas, som också jobbar hos er idag som projektledare för Ryds nya båt, 735 VI. Vid denna tiden arbetade Thomas som inköpschef och berättade för mig att företaget behövde tillsätta en person som tar den tjänsten han då hade. Jag sa att jag var intresserad då mitt båtintresse är enormt. Efter en kort period ringde Patrik upp mig, vi pratade lite och därefter erbjöd han mig tjänsten och sa att jag kunde tänka på det över helgen. Jag svarade direkt att jag inte behöver tänka på saken utan tackade ja direkt. 

 

Vad gör en Ryds båt unik, enligt dig? 

Kvalitén, enkelt sagt. Ryds Båtar tänker på helheten, känslan och säkerheten när det kommer till deras båtar. Dessutom är det ett varumärke som många känner till. Något som inte så många känner till är att vi har stort fokus på miljöfrågor och jobbar med det i allt ifrån inköp till tillverkning och transporter.

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Under sommartid åker jag ut med båten väldigt ofta, jag är fotbollstränare till sonens lag, umgås mycket med familjen och är ute och fiskar. Det gäller hela tiden att prioritera och just nu ligger fokus på att lära och utveckla min roll på Ryds Båtar. Det innebär lite mindre tid för andra aktiviteter under uppstartsskedet. Skillnaden här är att jag jobbar med ett intresse, att kunna vara med och ta fram dessa båtar, det är ju som en hobby som man får jobba med. Under vintertid driver jag skidskolan uppe i Vånga, där är jag ansvarig för att se till att en skidlärare finns på plats. När jag väl är där följer hela familjen med mig, mina barn har åkt skidor sedan dem var ett år gamla, vilket gör detta arbetet familjärt. 

 

Tre ord som beskriver dig bäst? 

Öppen, glad och driven. Jag vill alltid framåt, möta utmaningar och hitta lösningar. 

 

Tack så mycket Johan och välkommen till Ryds Båtar!